Jørgen på jagt i Afrika

Jørgen, “Professoren” – det første blad i firkløveret

Hvem er vi bag disse sider, der vælger at skrive om Otterup Rifler? På denne side kan du se lidt om os alle 4.

Jørgen er primus motor og den helt utrættelige Otterup entusiast, som får alting til at gå op i en højere enhed. Som hjælper Gud og hver mand i hele verden med dimser og dippedutter, de mangler til deres Otterup rifler. Opskrifter på patroner, graveringer, skæftemagasiner, sikringer, knive – you name it…

Ses her på en jagtrejse til Afrika – mere om dette senere andetsteds. Jørgen har været jæger så længe, han kan huske. Fra før man skulle tage jagttegn og riffeltegn og den slags nymodens pjat. ( Jørgen er en eminent skytte og har sidenhen aflagt riffelprøve og elgprøve mange gange. ) Ved mere om Otterup Rifler og rifler i det hele taget end de fleste – og det han ikke ved, det finder han ud af.

Jørgens er en dygtig haglskytte tillige, bruger og kender af Purdey og andre finere engelske haglvåben.

Jørgen, på elefantjagt i Afrika

Jørgen på jagt i Afrika med Otterup Rifler

Her ser i Jørgen med en nedlagt elefant – foto fra en Afrikatur. Mere om dette andetsteds…

Thomas og en af hans Otterup Rifler

Thomas fra Norge – et andet og meget vigtigt blad i firkløveret

Thomas er vores  mand i Norge, som ved alt om Otterup Rifler.

Thomas har det store problem at bo i Norge. Problemet består i, at man kun må have et bestemt antal våben i sit våbenskab, nemlig 6. På en eller anden måde passer det bare slet ikke med det antal, Thomas gerne ville have.

Til gengæld ejer Thomas nu en ægte Schultz og Larsen kuffert, samt en M100 DL til at putte i den. Der er lavet ganske få af disse sæt – en M100 DL med italiensk håndlavet kuffert af høj kvalitet til at bære den rundt i.

Den sidste riffeltype produceret på Otterup Geværfabrik, inden de måtte lukke og slukke. Enkelte er færdiggjort på Rask Mølle, hvor geværfabrikken genopstod i mere moderne stil, også meget mere om dette andetsteds. Meeen det er omtalte riffel, Thomas smiler over her. Måske er det måske i virkeligheden mest kufferten, der bringer smilet frem. Den  kræver hverken våbentilladelse eller plads i våbenskabet…

Thomas og hjort nedlagt med Otterup M77 DL, .308Win

Thomas ved alt om Otterup Rifler

– også noget af det, som Jørgen ikke ved. Jeg har endnu ikke spurgt Thomas  om noget mht kikkerter, rifler el. lign uden af få et overordentligt kvalificeret svar. Genladning, bundstykker, jagtsnilde, ALT – ALT om Otterup Rifler.

Særligt om M100, samler af alt om Schultz & Larsen i Norge, samt den stolte ejer af en af de meget sjældne Otterup M77 DL. Der findes kun 8 stk af denne riffel, så det er Thomas´s helt særlige baby. Her ses Thomas og hans hjort, nedlagt med denne særlige riffel.

Otterup entusiasternes hovedkontor

Firkløveret er fuldt

Egentlig er jeg slet ikke berettiget til at dele denne plads med Herluf. Men det var en god dag, og fotoet beskriver meget godt, hvordan det er, når vi gæster Jørgen. Herluf er ivrig jæger, samler af Otterup Rifler, genlader, og også Herluf ved alt. Om kikkerter, bundstykker, sikringer, baser, skæfter og meget meget mere.

Mangler man oplysninger om en kaliber, en ladning – måske en god “opskrift” – er Herluf manden at gå til.

Herluf og jeg deler heldigvis en anden ting, nemlig en lille forkærlighed for Browning. En B 25 er vel ikke at kimse af, vel? Ikke at jeg har én, men jeg tror, Herluf har. Jeg må nøjes med en Miroku, som jeg nu er meget glad for – selvom Professoren ville få et hjerteslag, hvis jeg tog den med på andejagt hos ham!

Hønen i kurven

Jeg, Gitte, hønen i kurven, som Jørgen kalder mig,  er jæger, genlader, riffelinstruktør, Otterup entusiast og i lære hos de 3 herrer. Jeg er stolt af at være en del af selskabet, suger til mig alt  jeg kan, og håber at kunne dele en masse spændende ud til andre Schultz & Larsens fans på disse sider.

Vi er ikke drikfældige – men i Jørgens kontor er en helt særlig stemning. Her må ryges, drikkes øl og fortælles røverhistorier. De herrer har lært mig om “det brune vand”. Og det i en grad, så jeg må overnatte i det hellige værelse, som egentlig tilhører Thomas…

Det er sjældent vi mødes “live” – vi gæster alle af og til Jørgens hus, og jeg tror, vi alle holder af det på hver vores særlige måde. Så når vi endelig ind imellem falder forbi på samme tid, bliver der skålet.

Ikke mere moderne skrammel

I Jørgens kontor findes bøger om finere engelske jagtvåben og alt, hvad der er trykt, fortalt eller registreret om Schultz & Larsen. Moderne skrammel finder ikke ind på hylderne. ” Det duer aldrig til en s…”, er Jørgens mening om  nymodens grej.

Jørgen fortæller røverhistorier, forkæler os og forklarer om og om igen, hvordan verden er skruet sammen. Ifølge ham…

Hunden på fotoet er Jørgens, en vidunderlig pointer – som i modsætning til andre pointere, jeg har mødt på min vej, rent faktisk kommer, når man (læs: Jørgen) kalder, ikke går udenfor matriklen og som apporterer ænder, også i koldt vand, hvis den ellers kan komme frem for siv og dynd. Mere om dette andetsteds…

Gitte og sommerbuk, Victory, .243Win fra Rask Mølle, ikke Otterup

Schultz og Larsen

Schultz og Larsen, geværfabrikken i Otterup

M68DL

Schultz og Larsen riffel model 68DL

Rifler fra Otterup

Kategorier