Jeg skal på elgjagt

Jeg kan jo næsten ikke tro, det er sandt. Min ven Jørgen fra Fyn,  har trukket i mange tråde, og nu er jeg klar parat – jeg har en plads i Jørgens gamle jagtrevir i Värmland. Tænk engang, jeg skal virkelig på elgjagt.

I Jørgens fodspor

Jeg lærte Jørgen at kende kort efter, jeg havde taget jagttegn. En kærlighed kastet på Schultz og Larsen Rifler førte os sammen, og siden er det blevet til et nært venskab. Jørgen har hjulpet mig med alt lige fra fodring af ænder til genladning af patroner. Mange timer er tilbragt i “kontoret” – Jørgens vidunderlige rum, hvor cigaretrøgen flyder tykt, hvor whiskyen kommer frem, når røverhistorierne ruller, og hvor jeg kan slappe af fra verdens ræs. Snart det eneste sted jeg kan få den følelse…

Når djævleøen bliver for stressende, pakker jeg “Tøsen” ( en gammel Volvo, som Jørgen har hjulpet mig med at købe – mere om det en anden gang) og styrer mod Fyn. Ofte går turen til Arne Holgersen og hans våbenbutik/værksted, hvor jeg elsker at være. Mange interessante ting findes på hylderne der – og det er altid sjovt og lærerigt at høre de voksne gubber sludre om svundne tider. ( Og man lærer mange ting om mænd, når man på sidelinien fornemmer de små hanekampe, der foregår sådanne steder. Der diskuteres våben, ballistik, præcision o.a. og alle har egne meninger og gode råd.) Jeg elsker det…

Alle disse besøg og tusind samtaler er blevet til, at jeg nu er på vej til Värmland med gemalen, vi skal på elgjagt. Ja, Christian fik en plads med i købet – vi var så heldige.

Jagthytten

Vidunderlige morgen

Nabohytten

Lilleønæs

Vi har også overtaget Jørgens gamle jagthytte. Jagthytten ligger hos Margareta, som også er ejer af den jord, jeg skal jage på. En vidunderlig svensk  hytte, bedst beliggende i hele området, med udsigt over en smuk smuk sø.

Hytten har rindende meget koldt vand, tørcloset og intet bad. Lidt af en omvæltning for en forvænt kvinde i sin bedste alder….Men jeg elsker bare den hytte.

Den er bittelille, men alligevel med stue og et lillebitte køkken, soveværelse og så det berømte tørcloset, hvor man skal ud på gangen for at vende sig.

Gammelbyn

De første dage inden jagten startede, boede vi i Gammelbyn, en lille bjælkehytteby nær jagtområdet. Vi vidste, at vores jagthytte hos Margereta kun kan bruges, til frosten sætter ind, og vi vidste, der ikke var noget bad, så vi havde forsøgt at helgardere os.

Gammelbyn består af en gruppe bjælkehytter nær en sø, der er plads til 4-6 personer i hver hytte, der er køkken, varmt rindende vand, toilet og dejligt brusebad. Det kan varmt anbefales, hvis nogle søger til Värmland i samme område.

Fortsættelse følger i “Elgjagt i Värmland 2”..